Εργαστήριο Δημιουργικής Ηλεκτρονικής
Σκοπός των εργαστηρίων είναι να δώσουν ενεργό ρόλο στα παιδιά ώστε να γίνουν οι ίδιοι σχεδιαστές, κατασκευαστές, προγραμματιστές και όχι απλοί χρήστες της τεχνολογίας. Η φιλοσοφία μας είναι να εισάγουμε τα παιδιά στον προγραμματισμό και τις κατασκευές με χρήση της αναπτυξιακής πλακέτας Arduino. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν απλές αλλά και πολύπλοκες κατασκευές μέσα από μια σειρά εργαστηρίων διάρκειας 90 λεπτών, όπου θα κληθούν να δώσουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, εφαρμόζοντας γνώσεις Φυσικής, Μαθηματικών, Ηλεκτρονικής και βασικών αρχών Μηχανικής. Αντιστάτες, πηνία, πυκνωτές, τρανζίστορ, μικροεπεξεργαστές, αισθητήρες, ρομποτικοί βραχίονες, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα είναι κάποια από τα στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση της φαντασίας των παιδιών.

fysikh-img-6 img_217916.png fysikh-img-6
Πειράματα Φυσικής
Το φροντιστήριό μας διαθέτει ένα πρότυπο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών στο οποίο διεξάγονται πειράματα Φυσικής. Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με κατάλληλα όργανα για την διεξαγωγή και επίδειξη πειραμάτων Φυσικής όπως αεροδιάδρομο, φωτοπύλες, ηλεκτρικά κυκλώματα, μαγνήτες, ηλεκτρομαγνήτες, πηνία, μηχανές εσωτερικής καύσης, μανόμετρα, αντλίες, ενώ υπάρχουν επίσης ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μηχανήματα προβολής, οθόνες, σύνδεση με το διαδίκτυο, ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους κατά τη διάρκεια του πειράματος, σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Στο εργαστήριο οι μαθητές, εκτελώντας οι ίδιοι τα πειράματα κατά ομάδες, ανακαλύπτουν και ερμηνεύουν τον κόσμο, αναδεικνύουν και καλλιεργούν κλίσεις και δεξιότητές τους καθώς και τη δημιουργική τους σκέψη, εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, μαθαίνουν να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, καλλιεργούν ομαδικό πνεύμα και αναπτύσσουν την κριτική τους ικανότητα.

fysikh-img-1 fysikh-img-2 fysikh-img-3 fysikh-img-4 fysikh-img-5 fysikh-img-7 fysikh-img-8
Εργαστήριο Βιολογίας
Η Βιολογία αποτελεί βασικό μάθημα του πεδίου των Επιστημών της Υγείας. Οι εργαστηριακές ασκήσεις που διεξάγονται στο φροντιστήριο μας στοχεύουν πρωτίστως στην αλληλεπίδραση της γνώσης που αποκτά ο μαθητής διαβάζοντας το σχολικό βιβλίο (π.χ. μελέτη των μικροοργανισμών) με την εφαρμογή αυτής σε πρακτικό επίπεδο (π.χ. παρατήρηση των μικροοργανισμών στο οπτικό μικροσκόπιο). Επιπλέον, μέσω απλών εργαστηριακών εφαρμογών καθίσταται σαφές ότι η Βιολογία είναι μια επιστήμη που στηρίζεται κατεξοχήν στην έρευνα.

viologia-img img_217916.png Δραστηριότητες & Εργαστήρια
Εργαστήριο Χημείας
Τα εργαστηριακά μαθήματα Χημείας, σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, λειτουργούν συμπληρωματικά και συνεργατικά κατά τη διδασκαλία του μαθήματος. Με αυτόν τον τρόπο η διδασκαλία του μαθήματος δεν γίνεται μια βαρετή και στείρα περιγραφή γνώσεων αλλά αναβαθμίζεται σε μια ενδιαφέρουσα και γόνιμη σύμπραξη θεωρίας και πράξης. Ταυτόχρονα, οι ασκήσεις αποσκοπούν στην εκμάθηση και εξοικείωση με τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται σε ένα εργαστήριο καθώς επίσης στην ενθάρρυνση όσων μαθητών ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μια ερευνητική σταδιοδρομία στο πεδίο της Χημείας.

xhmeia-1 img_217916.png xhmeia-img img_217916.png Δραστηριότητες & Εργαστήρια Δραστηριότητες & Εργαστήρια